i4 Security & Network Operations Center (SNOC)

In Ede staat ons SNOC: het ‘zenuwcenter’ waar wij de IT-infrastructuur en data van al onze klanten monitoren, bewaken en beveiligen. Hier werken onze security-specialisten dag in, dag uit om (geavanceerde) bedreigingen en (compliance-)risico’s te detecteren en uit te schakelen, het liefst nog voordat het tot een daadwerkelijke aanval komt.

Cisco SecureX

Elk soort aanval en bedreiging, van inbreuk op privacy, datalekken, ransom- of malware, tot diefstal van inloggegevens etc. wordt in het SNOC geanalyseerd en automatisch opgevolgd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Cisco SecureX beveiligingsplatform: een cloudoplossing die alle Cisco security oplossingen samenbrengt voor optimale beveiliging van de belangrijke data van onze klanten.

Cisco SecureX stelt ons in staat om events, data en netwerkverkeer te analyseren. Dit kunnen we doen van alle grote cloudoplossingen, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud. Klinkt ingewikkeld, nietwaar? De kracht van SecureX schuilt juist in de eenvoud en snelheid waarmee de status van de beveiliging gewaarborgd kan worden.

Al deze data wordt ook gebruikt om SIEM (Security Information and Event Management) te voeden: de tool waarmee je continu en realtime inzicht krijgt in wat er gebeurt in jouw netwerk.

Informatiebeveiliging voorop

i4 is gecertificeerd voor ISO27001, de belangrijkste norm op het gebied van informatiebeveiliging. Onze processen en diensten zijn hierop ingericht: informatiebeveiliging zit in ons DNA en dit laten we zien met de geavanceerde diensten die wij vanuit ons SNOC aanbieden. De focus ligt op al het netwerkverkeer,  log-management en monitoring van servers maar ook van processen.

Onze aanpak ziet er als volgt uit:

  • 24/7 monitoring van mogelijke risico’s, kwetsbaarheden en bedreiging, 365 dagen per jaar;
  • Direct ingrijpen bij een incident, inclusief voortgangsbewaking bij het oplossen van kwetsbaarheden;
  • Proactief opsporen van kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur;
  • Periodieke rapportage met adviezen.

Een passende oplossing voor iedere organisatie met Managed Security Services

De diensten van het SNOC worden al gebruikt door een breed scala aan klanten, van grote onderwijsinstellingen tot organisaties in het MKB. Wij vinden het belangrijk om niet enkel te monitoren wat er gebeurt in jouw IT-omgeving, maar ook om regelmatig te rapporteren op herkenbare uitdagingen voor jouw organisatie.

Daarbij richten wij ons niet (alleen) op de servers en services in jouw netwerk, maar vooral op de impact op processen en jouw business. Dit doen we met een security en vulnerability scan, die we elk halfjaar, kwartaal of zelfs maandelijks uitvoeren, afhankelijk van jouw gekozen Managed Security Services oplossing.

Kortom, wij nemen jouw security serieus zodat jij je bezig kunt houden met jouw core business.

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check

Naar Managed Security Services

Vragen over onze diensten?

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Managed Networking Services

Ook de beheertaken voor networking en connectivity die wij voor onze klanten uitvoeren, worden gedaan door de experts in het SNOC. Wij kunnen het volledige beheer doen, maar kunnen hierin ook samenwerken met het IT-team binnen jouw organisatie waarbij wij een deel van het beheer uitvoeren.

Naast de monitoring die we binnen het SNOC doen om jouw netwerk te beveiligen, houden we in het SNOC ook de performance van jouw netwerk in de gaten. Wanneer nodig, kunnen we dan de capaciteit optimaliseren.

Doordat we jouw netwerk continu kunnen monitoren, kunnen we trends ontdekken in het gebruik en kijken we waar de knelpunten zitten en zoeken we naar een geschikte en gestructureerde oplossing.

Wanneer je kiest voor cloudbased networking, is het SNOC de spin in het web die jouw complete connectiviteit beheert. Je kiest tenslotte voor cloudbased networking als je een stabiel bedrijfsnetwerk nodig hebt, waarbij je geen tot weinig tijd kwijt wil zijn aan beheer.

Daarnaast bieden de experts van het SNOC onze consultants ondersteuning bij de implementatie van networking diensten, welke variant je ook kiest. Kortom, ook voor de Managed Networking Services speelt ons SNOC een belangrijke rol.

 

New call-to-action
Naar Managed Networking Services