Security Information and Event Management (SIEM)

Vanuit de i4 Managed Security Services ontvang je als organisatie periodiek een rapport met kwetsbaarheden en oplossingen. Echter, voor veel organisaties is het belangrijk om continu te weten wat er speelt en daarop direct te kunnen handelen.

Vanuit alle diensten die wij aanbieden, hebben wij de mogelijkheid dit inzichtelijk te maken. Dat doen we met SIEM, Security Information and Event Management.

Altijd controle over alle netwerkactiviteiten

SIEM is een geavanceerde tool waarmee verdachte netwerkactiviteiten opgespoord kunnen worden. Met incident response nemen we direct actie wanneer dergelijke activiteiten gesignaleerd worden. Het brengt correlaties aan het licht vanuit alle oplossingen die gebruikt worden voor cybersecurity binnen jouw organisatie.

Daarnaast biedt SIEM inzicht in de dagelijkse activiteiten binnen jouw bedrijfsnetwerk. Dit inzicht is een noodzakelijke pijler om IT security op te kunnen baseren. Door het loggen van alle gegevens uit applicaties, databases, Operating Systems, netwerken en hardware, waar de ruis direct uitgefilterd wordt, worden relevante events geselecteerd en geanalyseerd. Hierdoor komen eventuele problemen aan het licht die anders over het hoofd gezien worden.

De informatie vanuit SIEM wordt in een realtime dashboard getoond waardoor je als organisatie altijd het overzicht en inzicht hebt in wat er speelt en waar actie ondernomen moet worden.

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check

Terug naar Managed Security Services

Vragen over de diensten?

Download de brochure of neem contact met ons op

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op