Het moderne networking met Cisco

De wereld is de afgelopen jaren flink veranderd, en daarmee ook de manier waarop we werken. Remote werken en BYOD (Bring your own device), maar ook IoT (Internet of Things), zijn enkele voorbeelden van deze nieuwe manier van werken. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop je als organisatie je security regelt, maar zeker ook voor je networking-diensten.

i4 vult met de Managed Networking Services de behoefte voor networking in een omgeving waarin ook remote gewerkt kan worden, en waar verschillende devices verbinding kunnen maken, in met verschillende diensten.

Hiervoor gebruiken wij vooral diensten van Cisco. Dit omdat de diensten van Cisco aansluiten bij het hoge niveau dat wij al onze klanten willen bieden en omdat deze perfect met elkaar integreren, en met andere diensten van Cisco, zoals de Cisco Meraki Firewalls en security-diensten.

Cisco Remote Workforce

Je medewerkers thuis, of op elke andere locatie, laten werken alsof ze op kantoor zitten? Veilig, zonder onderbrekingen en zonder extra handelingen? Cisco Remote Workforce-netwerkoplossingen maken het mogelijk.

Cisco Remote Workforce-oplossingen vormen een bundel diensten die jouw bedrijfsnetwerk uitbreiden naar het thuiskantoor van jouw medewerkers. Met onder andere geavanceerde SD-WAN en multicloud-applicatieservices, ondersteund door Cisco’s Integrated Services Routers met ingebouwde optimalisatie voor Wifi en WAN.

Cisco Remote Workforce biedt totale segmentatiemogelijkheden, die belangrijk zijn om misbruik binnen het netwerk te voorkomen, en uitgebreide beveiligingsopties, maar ook integratie met Webex voor een optimale samenwerking.

Cisco’s Zero Trust-aanpak

In tijden waarin medewerkers overal kunnen werken en daarvoor verschillende devices kunnen gebruiken, is het beheer van je netwerk geen eenvoudige opgave. Het idee dat iedereen die, bijvoorbeeld via VPN of Direct Access, verbinding kan maken met het netwerk, vertrouwd kan worden, is niet langer houdbaar.

Cisco heeft daarom de Zero Trust-aanpak geïntroduceerd. Deze werkt op drie lagen: voor medewerkers, voor workloads en voor werkplekken. Jouw bedrijfsnetwerk speelt een centrale rol in (de verbinding) van al deze lagen en is daarom ook onderdeel van de aanpak voor Zero Trust. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van Software-Defined Access en Intent-Based Networking.

Met Software-Defined Access (SDA) krijg je alle tools in handen om toegang tot jouw netwerk te beveiligen. Intent-Based Networking laat jouw netwerk transformeren van een netwerk dat draait om de gekozen hardware, naar een controller-gebaseerd netwerk waarbij de doelen van jouw organisatie als leidraad worden genomen voor beleid en protocollen, die vervolgens uniform en automatisch over het netwerk kunnen worden uitgerold.

Intuitive Networking

Je netwerkcapaciteit bepalen op basis van de vraag op elk gegeven moment, dat kan met Network Capacity Management. Is er veel vraag, dan wordt de capaciteit vergroot, op basis van parameters die je vooraf kunt instellen. Dat wordt ook wel performance management genoemd.

Met Capacity Management kun je tevens analyseren welke capaciteit je steeds nodig hebt. Dit kun je voor twee zaken gebruiken:

  • Planning van capaciteit, zoals het uitbreiden van je connectiviteitsmogelijkheden en bedrijfsnetwerk als je performance structureel achterblijft.
  • Het instellen van intuitive networking. De naam verraadt het al een beetje: dit netwerk past zich op basis van data uit het verleden automatisch aan naar de vraag, nog voordat de vraag daadwerkelijk verandert. Er worden dus trends voorspeld op basis waarvan de capaciteit wordt geregeld.

Dat laatste, intuitive networking, biedt je de mogelijkheid om altijd de juiste capaciteit te gebruiken, niet te veel en vooral ook niet te weinig. In plaats van dat het netwerk bij gaat schalen als iedereen tussen 8.00u en 9.00u inlogt, weet het netwerk al dat er dan een piek gaat plaatsvinden en is de capaciteit al opgeschaald voordat iedereen gaat inloggen. Zo voorkom je performanceproblemen en ervaren medewerkers zo min mogelijk hinder van drukte.

Vragen over onze diensten?

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

SD-WAN en SASE

Termen waar we niet omheen kunnen als het gaat om het nieuwe networking zijn SD-WAN en SASE. SD-WAN staat voor Software-Defined WAN, oftewel een netwerk waarbij software de toegang, capaciteit etc. regelt. Daar hoeven dan geen mensenhanden meer aan te pas te komen.

In een omgeving waarin veel gebeurt en waarin veel (cloud)applicaties gebruikt worden, scheelt dit veel tijd maar is dit ook vele malen veiliger. Niet in de laatste plaats omdat het perfect te integreren is met bijvoorbeeld Cisco Umbrella.

Voor organisaties die uitdagingen hebben met cloudapplicaties zoals Microsoft 365, Salesforce en andere apps, is SD-WAN onmisbaar geworden. Het zorgt dat de performance continu geborgd is, waardoor medewerkers vele malen prettiger kunnen werken, waar ze ook zijn.

New call-to-action

SASE is geen dienst maar een visie. SASE staat voor Secure Access Service Edge en legt de koppeling tussen networking en security, waarmee gebruikers en diensten verbonden kunnen worden. Want zoals we hierboven al meerdere malen aangehaald hebben, kan een modern bedrijfsnetwerk niet zonder goede beveiliging en is integratie onmisbaar.

>> Benieuwd naar alle mogelijkheden die Cisco biedt voor moderne networking? Onze Cisco Meraki Professionals helpen je graag!

Terug naar Managed Networking Services