Internet security – beveiliging tegen schadelijke content

Je kunt, middels bijvoorbeeld een firewall, bepaalde content blokkeren. Zo kun je Netflix blokkeren omdat dat nogal wat bandbreedte kan gebruiken, die je liever voor beeldbellen gebruikt. Steeds meer organisaties kiezen er echter voor om zo min mogelijk content, websites en dergelijke te blokkeren, omdat dit niet heel gebruiksvriendelijk is.

Maar daarmee kan er wel een ander probleem ontstaan. Malafide content, zoals websites met malware, is vaak niet direct als dusdanig herkenbaar en dus kan op die manier een device of netwerk vrij eenvoudig besmet raken.

Uiteraard is daar je endpoint security om deze dreiging ongedaan te maken, maar het is altijd beter om het helemaal voor te zijn. Dat kan met internet security van Cisco Umbrella.

Effectieve bescherming blokkeert verbinding met schadelijke content

Cisco Umbrella is een clouddienst die op basis van DNS-gegevens (de infrastructuur van internet) op voorhand bepaalt of content te vertrouwen is. Is dat niet het geval, dan wordt de content direct geblokkeerd zodat deze geen verbinding met het device kan maken.

Dit betekent effectief dat wanneer een medewerker een webadres intoetst, aan de achterkant naar het bijbehorende IP-adres wordt gekeken en schadelijke content op die manier gedetecteerd wordt. Hiermee voorkom je als organisatie een hoop ellende, en bespaar je tijd en geld. Want wat niet binnenkomt, kan geen schade aanrichten en hoeft ook niet onschadelijk gemaakt te worden.

Vragen over Security?

Download de brochure of neem contact met ons op

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Cisco Umbrella voor offline bescherming en intelligente analyses

Cisco Umbrella houdt cloudactiviteiten op alle devices in jouw netwerk in de gaten, op basis van DNS-servers en IP-connectie. Ook wanneer een device offline is, monitort Cisco Umbrella de activiteiten en blokkeert proactief schadelijke (web)content. Zo is het device beschermd nog voordat het verbinding maakt met het netwerk.

En mocht er onverhoopt toch content, die schadelijk blijkt te zijn, langs de detectie komen, dan blijft Cisco Umbrella actief om jouw gegevens te beschermen. De geïnfecteerde data kan zich een weg proberen te banen door jouw netwerk, waarbij het probeert verbinding te maken met een server. Op dat moment wordt de dreiging door Cisco Umbrella alsnog onschadelijk gemaakt.

Cisco Umbrella werkt, net als andere Cisco diensten uit ons Security Managed Services portfolio, met slimme technologie die steeds bijleert. Zo wordt bij een aanval de bron van het gevaar geanalyseerd en geregistreerd, met Umbrella Investigate, zodat soortgelijke aanvallen in het vervolg voorkomen kunnen worden.

Cisco Umbrella is de alles-in-één-oplossing die het internetverkeer op jouw netwerk monitort en beschermt.

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check

Terug naar Managed Security Services