Identiteitsbeveiliging

E-mail staat met stip bovenaan als methode waarop criminelen proberen om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Een andere veelgebruikte manier is via de inloggegevens van medewerkers. Daarom is het voor organisaties noodzakelijk om maatregelen te nemen op het gebied van identiteitsbeveiliging.

Dat zit deels op de menselijke factor (bewustwording, training) maar hier kun je niet alleen op vertrouwen. Bovendien is identiteitsbeveiliging op menselijk vlak vaak niet de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing. Medewerkers zitten niet te wachten op het steeds moeten wijzigen van wachtwoorden of het instellen van lange, ingewikkelde en vooral unieke wachtwoorden.

Daarom bieden wij verschillende diensten aan die de identiteit beveiligen zonder in te leveren op gebruiksgemak voor de medewerkers en beheerders.

Azure Multifactor Authentication

Met Multifactor Authentication leg je een extra beveiligingslaag op de inloggegevens van medewerkers, waardoor kwaadwillenden met enkel inloggegevens het netwerk niet meer kunnen benaderen.

Hiermee bescherm je niet alleen inlogpogingen op het besturingssysteem, maar kun je ook voor applicaties en bestanden extra beveiliging toevoegen, waardoor deze niet zomaar te bereiken zijn van buitenaf. Daarnaast bied je medewerkers een eenduidige inlogervaring die het gebruiksgemak verhoogt.

Azure Multi-Factor Authentication conditional access overview

Vragen over Security?

Download de brochure of neem contact met ons op

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

DUO Passwordless Authentication

passwordless identificatie-Duo-CiscoWil je gebruikmaken van multifactor authentication maar dan nóg gebruiksvriendelijker? DUO introduceert Passwordless Authentication: de manier om zonder wachtwoorden op de meest veilige manier in te loggen.

Multifactor Authentication is gebaseerd op iets dat de gebruiker heeft, zoals een smartphone, en op iets wat hij/zij weet (een wachtwoord). DUO Passwordless Authentication vervangt dit door iets wat de gebruiker heeft, dus nog steeds die smartphone, met iets wat hij/zij is. Daarbij kun je denken aan biometrische gegevens zoals gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Inloggen wordt dan zo eenvoudig als de smartphone oppakken en biometrische identificatie invoeren: een wachtwoord is niet langer nodig. Dit heeft 3 grote voordelen voor jou als organisatie:

  •   Ongeëvenaard gebruikersgemak, gebruikers hoeven geen (lange, ingewikkelde) wachtwoorden meer te onthouden en in te voeren.
  •   Minder beheerinspanningen, minder wachtwoorden betekent minder wachtwoordresets.
  •   Sterke beveiliging, wachtwoorden kunnen niet gestolen worden als er geen wachtwoorden gebruikt worden.

Cisco Zero Trust

In een tijd dat werken op afstand, BYOD en flexibel werken op diverse apparaten steeds normaler is geworden, is cybersecurity geen eenvoudige opdracht. Helemaal niet als er niet mag worden ingeleverd op gebruikersgemak. De aanpak van Cisco Zero Trust betekent dat je als organisatie niet meer vertrouwt op wat je kent, maar alles, en dus ook elke inlogpoging, opnieuw verifieert.

Dit doe je door bestaande methodes en diensten te combineren met de Zero Trust aanpak van Cisco. Dus zonder dat je grote (her)investeringen hoeft te doen of alles wat je tot dusver gebruikt, overboord hoeft te gooien. En dus ook zonder dat het voor gebruikers én beheerders moeilijker wordt om veilig te werken.

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check

Terug naar Managed Security Services