Endpoint Security – beveiliging van servers en werkplekken

Vroeger was het beveiligen van endpoints relatief eenvoudig: je wist welke devices je als organisatie in bezit had en waar deze stonden. Het nieuwe werken maakt dat de locatie van devices flexibel is geworden en een BYOD-beleid maakt dat je niet langer alle devices zelf in beheer hebt.

Daarmee is endpoint security een stuk belangrijker geworden, want geïnfecteerde devices zijn een directe bedreiging voor jouw bedrijfsnetwerk en -informatie.

Geavanceerde Endpoint Security met Cisco Advanced Malware Protection

Als organisatie ga je uit van de goede bedoelingen van je medewerkers. Verstrek jij ze een device, of meerdere devices, dan mag je vertrouwen op goed rentmeesterschap. Maar volledige controle op wat er precies met die devices gebeurt, heb je als organisatie niet. Wordt het device thuis gebruikt door partner, kinderen of huisgenoten?

Over devices van medewerkers zelf, waarop ze bedrijfsapplicaties of -informatie benaderen, heb je evenmin de volledige controle. Mobile Device Management biedt je mogelijkheden om bepaalde beveiligingsinstellingen af te dwingen, maar volledige bescherming biedt dit nog niet.

Cisco Advanced Malware Protection (AMP) voegt een extra beschermingslaag toe die devices niet alleen beschermt tegen malware, maar die ook proactief het netwerk en de activiteiten in de gaten houdt en direct reageert op een eventuele inbreuk.

Vragen over Security?

Download de brochure of neem contact met ons op

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Malware protectie op basis van gedragsherkenning

Reguliere antivirusoplossingen werken vaak op basis van vooraf ingestelde virusdefinities die in een wereldwijde, centrale database zijn vastgelegd. Op zich niets mis mee, maar hiermee loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan. Een nieuw virus moet eerst worden opgenomen in die database waarna jouw software bijgewerkt moet worden alvorens je tegen dat virus beschermd bent.

Cisco AMP werkt anders, namelijk op basis van gedrag. Hiervoor kent het 700 gedragsaanwijzingen en aan de hand daarvan kunnen aanvallen worden gedetecteerd. Aanvallen worden begrepen, geprioriteerd en geblokkeerd. Dit wordt realtime gedaan, dus op het moment dat malware probeert binnen te dringen wordt het al onderschept. De detectietijd is daarmee uitermate kort en jouw organisatie is optimaal beschermd.

Ook wanneer bestanden al in het netwerk opgenomen zijn, blijft Cisco AMP actief om deze te monitoren en de activiteiten ervan bij te houden. Mocht een bestand alsnog een infectie bevatten, dan detecteert de AMP dit, ook als het bestand niet gebruikt wordt. Cisco AMP stelt de beheerders van deze dreiging op de hoogte, zodat deze alsnog geblokkeerd kan worden.

Cisco AMP analyseert dan ook de bron van het bestand, zodat er niet nogmaals een dergelijk bestand kan doordringen tot het netwerk. Deze security-oplossing, die deel uitmaakt van onze Managed Security Services, blijft dus leren en is daarmee veel intelligenter dan traditionele endpoint protection oplossingen.

Bescherm jouw IT-omgeving gericht met Endpoint Protection en Internet Gateway-check

Terug naar Managed Security Services