Managed Workplace Services

Alles voor je ideale werkplek

De ideale werkplek

Om jouw medewerkers moeiteloos, prettig en veilig te laten samenwerken is het belangrijk dat je IT-omgeving tot in de puntjes geregeld is. Juist in deze tijd moeten medewerkers hun programma’s en bestanden ook van afstand kunnen bereiken. Daarvoor heb je een stabiele werkplek nodig. Maar om de kosten in de hand te houden, is het net zo belangrijk dat jouw IT-landschap gemakkelijk te configureren en te beheren is. Ook de veiligheid mag daarbij niet vergeten worden.

Probleemloze werkplekken voor je organisatie

i4 verzorgt de implementatie van een IT-werkplek voor jouw bedrijf, inclusief migratie en integratie van de bestaande omgeving. Alle mogelijkheden zijn probleemloos te gebruiken. Met ons systeembeheer neemt een team professionals het beheer van jouw IT-omgeving uit handen. Jouw organisatie hoeft niet meer om te kijken naar IT-beheer.

IT-werkplek in de Cloud, nu al je vragen in een e-book

De oplossing: een IT-werkplek in de cloud

We vertellen je graag meer over de voordelen van werken in de cloud. Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste oplossing, en wat zijn de voordelen van een managed werkplek? En waarom is het verstandig om te kiezen voor Microsoft 365 als clouddienst?

Focus je op jouw business met een Managed IT-werkplek

Met de Managed Workplace Services van i4 krijg je een toekomstbestendige IT-werkplek, gebaseerd op Microsoft 365. Wij nemen niet alleen de implementatie van de IT-omgeving uit handen, maar ook het serverbeheer. Omdat alles vanuit de cloud wordt aangestuurd, krijg je een zeer toekomstbestendige en kostenefficiënte oplossing. Alles wordt automatisch bijgewerkt en je betaalt per gebruiker, per maand. Omdat alles uit handen wordt genomen, hoef je niet langer bezig te zijn met je IT-landschap. Het beheer van hardware en het bijhouden van updates is niet meer nodig. Jij kunt je voortaan focussen op je eigen business.

Bij een Managed IT-werkplek draait het niet alleen om de standaardapplicaties, zoals Microsoft Office, maar ook om de integratie van software en diensten die al langer in de organisatie gebruikt worden. Denk aan een ERP-systeem, maar ook aan salarisadministratie of een service-portaal. i4 kan nagenoeg elk stukje software integreren in Microsoft 365. Door alles binnen één infrastructuur onder te brengen, heb je maar één Office-account nodig. Daardoor hoeven jouw medewerkers geen verschillende inloggegevens meer te onthouden. Dat draagt niet alleen bij aan het gebruiksgemak, maar ook aan de veiligheid. Het is eenvoudig in te zien en aan te passen wie toegang heeft tot welke diensten.

Wat zijn de voordelen van een werkplek in de cloud?

Werkplekken in de cloud helpen jouw organisatie om efficiënter te werken en kosten te besparen. Door de juiste oplossing te gebruiken, loop je bovendien minder risico op het kwijtraken of het lekken van gegevens. Hieronder zetten wij de drie grootste voordelen van werken in de cloud op een rij

1. Medewerkers hebben overal toegang tot hun bestanden

Het meest voor de hand liggende voordeel van een werkplek in de cloud is dat jouw medewerkers altijd en overal bij hun bestanden kunnen – ook als zij thuis zijn of in de trein zitten. Met name de beschikbaarheid van de dienst is een belangrijke factor. Dat geldt ten eerste voor het activeren van de nieuwe werkplek. Bij een moderne cloud-dienst maakt het niet uit of een medewerker op Android, iPhone of Windows werkt. Alle configuratie, zoals wifi, VPN en software, kan automatisch en moeiteloos doorgevoerd worden. Na activatie is het belangrijk dat de dienst altijd beschikbaar is, zodat een soepele werkomgeving wordt gegarandeerd. Daarnaast moet de veiligheid en privacy te allen tijde gewaarborgd blijven, om te voorkomen dat bestanden en gegevens in verkeerde handen vallen. Om dit te garanderen, is naast de juiste dienst ook de juiste configuratie belangrijk.

2. Medewerkers kunnen eenvoudig samenwerken

Een bijkomende mogelijkheid van de meeste clouddiensten is het samenwerken in de cloud. Bij de oplossingen van Microsoft 365 kunnen medewerkers samen in bestanden werken. Als je samen met iemand in een document werkt kun je tegelijkertijd zaken aanpassen en toevoegen. Het bestand wordt automatisch opgeslagen op de server. Clouddiensten bieden ondersteuning voor documenten, spreadsheets, maar ook presentaties (zoals PowerPoint). Een dienst als Microsoft Teams bevindt zich tussen deze productiviteitsdiensten (Word, Excel enzovoorts) en het fysiek vergaderen en het delen van content. Het is daarom een relatief kleine stap van jouw standaardapplicaties naar een dergelijke collaboration-dienst.

3. Minder risico op het kwijtraken of lekken van gegevens

Eén van de grootste gevaren die op de loer ligt als een medewerker op afstand werkt, is dat belangrijke gegevens kwijtraken of in verkeerde handen vallen. De juiste clouddiensten, zoals Microsoft 365, hebben functionaliteiten ingebouwd die het verlies van bestanden onmogelijk maakt. In de eerste plaats worden gegevens gesynchroniseerd met de cloud, en zijn daarom altijd up-to-date. Vanaf welk apparaat dan ook. Als een gebruiker even offline gaat, kan hij gewoon doorwerken. Komt hij weer online, dan wordt het bestand automatisch bijgewerkt. Het maakt dan niet uit of hij op een andere device online komt. Ook de veiligheid van de werkplek is bij een juiste clouddienst beter gewaarborgd. Als een laptop met gevoelige documenten gestolen wordt, kan de toegang tot de cloud van afstand ontzegd worden. De bestanden zijn immers gekoppeld aan een online gebruikers-account, niet aan het fysieke apparaat.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een werkplek in de cloud?

De voordelen van een werkplek in de cloud zijn helder, maar waar moet je op letten wanneer je jouw keuze maakt? Als je een geschikte werkplek in de cloud zoekt, zijn er drie belangrijke aandachtspunten.

1. Kies een clouddienst die aansluit bij jouw organisatie

Wanneer je de keuze maakt voor een werkplek in de cloud, spreekt het voor zich dat deze aansluit bij de IT-oplossingen die je reeds gebruikt. Als jouw medewerkers veel met programma’s als Word, Excel en PowerPoint werken, ligt het voor de hand om Microsoft 365 te kiezen. Microsoft 365 breidt de bestaande functionaliteiten van Office-programma’s uit met cloud-mogelijkheden, zoals samenwerken in bestanden en gemakkelijke communicatie via Teams. SharePoint en OneDrive maken toegankelijke bestandsdeling mogelijk. Als je niet precies weet welke licenties het beste aansluiten bij je organisatie, kun je je laten adviseren door de consultants van i4.

2. Zorg voor de juiste configuratie van een stabiele server

Om te zorgen dat jouw online werkplek stabiel draait, is de juiste infrastructuur onmisbaar. De server waarop jouw clouddienst draait, heeft een bepaalde configuratie nodig om optimaal te werken. Door preventief onderhoud, regelmatige controle van de hardware en een performance check is jouw organisatie zo productief mogelijk. Daarvoor is goed systeembeheer vereist. Als je deze kennis zelf niet in huis hebt, is het een goed idee om het serverbeheer managed af te nemen.

3. Zorg dat jouw IT-werkplek altijd up- to-date en veilig is

Om de veiligheid en stabiliteit van jouw online werkplek te garanderen, is het van belang dat jouw IT-werkplek optimaal draait. Denk daarbij aan de laatste beveiliging, maar ook aan up-to-date softwarelicenties. Ook als één van jouw medewerkers technische problemen heeft, moet hij snel geholpen worden. Alleen daarmee garandeer je continuïteit. Daarbij is een stukje zelfredzaamheid belangrijk: bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een medewerker om het wachtwoord te resetten als hij of zij deze vergeten is. Op die manier wordt de productiviteit zo min mogelijk belemmerd en houd je grip op risicomanagement. Dat kun je onder andere bereiken door alle software en diensten vanuit één centrale cloud-omgeving te draaien.

Microsoft 365 is de cloud-based dienst van Microsoft

i4 verzorgt de implementatie van Microsoft 365 voor je bedrijf. Inclusief de migratie en integratie van de bestaande omgeving. Hierdoor kunnen je gebruikers probleemloos gebruik blijven maken van alle mogelijkheden. Wij kunnen ook je beheerders opleiden of het beheer van je overnemen. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor Microsoft 365 licenties.

Wat is Microsoft 365?

Je kunt Microsoft 365 zien als de digitale versie van je werkplek, maar dan met opslag in de Cloud. Erg handig voor bijvoorbeeld de administratie. Je hebt alle documenten altijd bij de hand. Of je nu thuis, op het werk of zelfs in het buitenland bent. Met 1 wachtwoord heb je toegang tot al je bedrijfsgegevens, ook tot je archief.

De voordelen van Office 365

  • Altijd de laatste versie van Office
  • 1 TB opslag en delen van bestanden
  • 24/7 Helpdesk

Office 365 voor het MKB

Als je de productiviteit van je organisatie wilt verhogen, biedt Microsoft 365 vele voordelen. Omdat je met Microsoft365 volledig in de cloud werkt, is er geen beheer meer nodig van fileservers, en hoeft er niet handmatig op iedere werkplek software te worden vernieuwd. In Microsoft 365 werk je namelijk altijd op de laatste versie van Office. Via een centraal portal worden alle gebruikersaccounts, toegangsrechten en de uitrol binnen de organisatie beheerd. Al je medewerkers kunnen altijd, overal en vrijwel op ieder apparaat toegang krijgen tot e-mail, documenten, contactpersonen, bedrijfsportalen, agenda’s en nog veel meer. En altijd in de laatste versie met de nieuwste features en mogelijkheden!

99,9% beschikbaarheid gegarandeerd!

Microsoft belooft 99,9% beschikbaarheid. Als Microsoft deze belofte niet nakomt zit hier een financiële compensatie aan verbonden. De software wordt aangeboden via een abonnement waarvoor een bedrag per gebruiker per maand wordt gerekend. Doordat gewerkt wordt met software die je medewerkers al kennen en gebruiken kunnen zij er direct mee aan de slag, zonder extra training.

Vragen over de diensten?

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Microsoft 365 onderdelen

Microsoft 365 omvat onder andere:

  • Office web Apps, waarmee je online Office-documenten kunt maken, opslaan en bewerken via een webbrowser zonder installatie van Officesoftware op je pc
  • Exchange Online, waarmee je altijd en overal toegang hebt tot je e-mail, agenda, taken en contactpersonen
  • Microsoft Teams, voor bellen, chatten, het houden van online vergaderingen met audio en video, het geven van onlinepresentaties en het delen van je bureaublad
  • SharePoint Online voor online samenwerken en het delen van informatie

Microsoft 365 apps

Gebruikers van Microsoft 365 hebben vanuit het startscherm eenvoudig toegang tot persoonlijke instellingen en zoekmogelijkheden naar diensten en toepassingen die in de Microsoft Cloud worden afgenomen. Welke Microsoft 365 Apps je hier ziet is afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm. Gebruikers kunnen het startscherm personaliseren en ook Office Store, Azure apps, SharePoint apps, Line of Business apps en persoonlijke apps toevoegen.

Welke Microsoft 365 licentie?

Wil je gaan werken met Microsoft 365, maar weet je nog niet welke licentie je nodig hebt? Laat je dan vrijblijvend adviseren door een van onze consultants. We kunnen je helpen bij het samenstellen van een Microsoft 365 pakket dat past bij jullie manier van werken.

Breng mensen bij elkaar in Microsoft Teams

Welkom bij de nieuwe manier van digitaal samenwerken. Met Microsoft Teams kun je werk delen en moeiteloos digitaal met anderen samenwerken. Orden je projecten zodat iedere gebruiker beschikt over de noodzakelijke informatie. Wissel ideeën en bestanden uit of zet een forum of blog op. Zo deel je de juiste informatie veilig met de juiste persoon, zowel binnen als buiten de organisatie.

Samenwerken in Teams

Teams, een onderdeel van Microsoft 365, zorgt voor een beter gebruiksgemak. Gebruikers werken in een gebruiksvriendelijk interface die naadloos samenwerkt met uw andere Microsoft 365 applicaties. Teams werkt op basis van de documentmanagementoplossing SharePoint. Daardoor kun je ook in Teams eenvoudig tegelijkertijd samenwerken aan bestanden.

i4 en Microsoft Teams

Als Managed IT Services provider verbindt i4 jouw behoeften aan de beschikbare oplossingen van Microsoft Teams. Wil je meer weten over Microsoft Teams en de migratiemogelijkheden? We adviseren je graag over een overstap. We helpen je graag bij je migratie en alles wat daarbij komt kijken. Denk je er over na om Teams te gaan gebruiken of wil je hier meer informatie over hebben? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Cisco Webex Meetings

Cisco Webex maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel deel te nemen aan een vergadering met collega’s en externen. In slechts een paar stappen kan je een vergadering starten.
Organiseer of neem deel aan vergaderingen vanuit een browser, desktop- of mobiel. Tijdens de vergadering kun je naast audio en video, ook inhoud – zoals je aantekeningen of whiteboard aantekeningen – delen met de overige deelnemers. Het is niet noodzakelijk om applicaties te downloaden of plug-ins te installeren.

Gemakkelijk deelnemen aan vergaderingen

Cisco Webex brengt iedereen en alles samen binnen één gebruiksvriendelijk, beveiligd communicatieplatform. De oplossing om slimmer samen te werken is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Samen met i4

Wij zorgen dat één van onze specialisten jou tijdens het gehele proces begeleid. Daarbij configureren wij de Cisco Webex oplossing. Daarna verzorgen wij de documentatie en de nazorg tijdens het in gebruik nemen van Cisco Webex.

Cisco Partner

Als Cisco Partner biedt i4 een breed scala van Cisco-oplossingen op het gebied van Collaboration, Enterprise Networks, Datacenter en Security.

Professioneel serverbeheer

Het installeren van systemen, het bewaken van patch-levels en het installeren hiervan, monitoren van systeem-logs, het proactief monitoren van problemen en het oplossen ervan of het aanmaken of wijzigen van gebruikersaccounts. Het zijn allemaal verantwoordelijkheden van een systeembeheerder. Je IT-oplossing blijft niet in topconditie zonder de hulp van een systeembeheerder.

Serverbeheer voor organisaties

Systeembeheer is binnen de IT een specialisatie. Het is niet iets wat je er even bij doet. Al helemaal niet als je een ondernemer bent. Dit is werk voor een fulltime IT’er. Voor een organisatie is het vaak niet haalbaar om hier iemand apart voor in dienst te nemen. De kosten staan niet in verhouding met wat het oplevert. i4 begrijpt dat. Door systeembeheer uit te besteden haal je de expertise van een heel team systeembeheerders in huis, voor een vast bedrag per maand.

IT Outsourcing

Jullie expertise mag dan wel niet bij IT liggen, de onze ligt daar wel. Laat ons doen waar we ontzettend goed in zijn. Op het moment dat je je systeembeheer uitbesteedt aan i4, heb je altijd een team van helden voor handen die je IT-systeem met zorg en aandacht zullen beheren. Hierdoor heb je geen omkijken meer naar je IT-oplossing. Wij zorgen gewoon dat het werkt. Is iets niet helemaal naar wens, dan kun je dit natuurlijk aangeven. Dan gaan wij samen kijken of we het kunnen realiseren.

Kosten Serverbeheer

Serverbeheer van i4 is een onderdeel van het i4-contract. Naast de aanschafwaarde voor de hardware betaal je maandelijks een bedrag voor je oplossing. Wat het je exact zal gaan kosten, kunnen we nu nog niet zeggen. Dat is afhankelijk van wat je zoekt in een oplossing. Het is wel zo dat je bij i4 alleen betaalt voor dat wat je echt gebruikt. Hierdoor behoud je als ondernemer de flexibiliteit om te kunnen groeien en krimpen als dat nodig is.

Desktop

Net op dreef, maar staat de snelheid van je laptop het werktempo in de weg? Komt dat door een oude computer? Of door oude software-licenties? Ondertussen stapelt het werk zich alleen maar op, en er zijn meer collega’s die graag aan de slag willen.

Werkplekbeheer voor organisaties

i4 biedt werkplekbeheer oplossingen voor organisaties. Hierdoor zijn soortgelijke problemen verleden tijd. Je werkplek is altijd automatisch up-to-date, beveiligd, voorzien van support, en je betaalt per werkplek. Met i4 werkplekbeheer ben je voorzien van alle gemakken van een inpandige IT–afdeling en bereikbaar met 1 druk op de knop.