Managed Workplace Services

Voor iedereen de ideale werkplek

De manier van werken is de laatste jaren ontzettend veranderd. Flexibel werken is de standaard geworden en dat verandert de IT-behoefte van elke organisatie. Het vraagt om een andere manier van denken, of het nu gaat om networking en connectiviteit, security of werkplekken. De Managed Workplace Services zijn zo flexibel als de manier van werken binnen jouw organisatie en bieden iedere medewerker de ideale werkplek.

De moderne werkplek met Microsoft 365

De moderne werkplek is een term die vooral uit de hoek van Microsoft komt. Over het algemeen wordt hiermee een werkplek in de cloud, gebaseerd op Microsoft 365, bedoeld.

Microsoft 365 wordt niet voor niets wereldwijd door miljoenen organisaties gebruikt. Het biedt de relevante Microsoft-oplossingen voor alle typen gebruikers en wordt steeds meer de plek waar medewerkers samen kunnen werken.

Continuïteit is daarbij belangrijk: het moet niet uitmaken waar een medewerker is, of vanaf welk apparaat hij of zij wil werken. Raakt een apparaat defect of is het niet bij de hand? Door in de cloud te werken kunnen ze  gewoon doorgaan op een ander apparaat.

Samenwerken als uitgangspunt

Samenwerken, waar medewerkers ook zijn, is de basis geworden van het flexibele werken. Microsoft 365 ondersteunt dit optimaal, door onder andere de volgende mogelijkheden te bieden:

  • Microsoft Teams is in korte tijd uitgegroeid tot dé samenwerkingstool. Niet alleen voor chat of videoconferencing, maar ook met Teams Calling. De experts van i4 staan voor je klaar om Teams op de voor jouw organisatie optimale manier te implementeren en kan met best practices en grafische aanpassingen een persoonlijk portaal creëren.
  • SharePoint is, vooral in combinatie met Teams, dé plek waar iedereen kan samenwerken aan documenten. De documenten worden in de cloud opgeslagen en zijn dus altijd en overal beschikbaar. De experts van i4 ondersteunen je bij het inrichten van standaard SharePoint-sites en data.
  • Door middel van koppelingen met andere applicaties hoeven gebruikers dankzij single sign-on slechts één keer in te loggen. Dit zorgt voor enorm veel gebruikersgemak maar is ook voor het gebruikersbeheer veel eenvoudiger.

Veilig werken met Managed Workplace Services

Als iedereen altijd en overal kan werken en bij documenten kan, is het belangrijk dat dit goed beveiligd wordt. Daarom zijn de Manages Workplace Services voorzien van beveiliging, op basis van Cisco Secure Endpoint en Cisco Umbrella. Ook het instellen van two-factor authentication draagt bij aan een veiligere werkplek.

Uiteraard zijn de Managed Workplace Services perfect te combineren met de Managed Security Services van i4, voor een optimale beveiliging van jouw gehele omgeving.

Daarnaast is het mogelijk om met maatwerk extra veiligheid te creëren voor jouw organisatie, bijvoorbeeld door het delen van data te beperken als het gaat om privacygevoelige informatie of door data te classificeren.

Daarmee kun je traceerbaarheid van documenten en data creëren, wat voor specifieke organisaties niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk is. Denk aan gegevens van klanten bij financiële instellingen, patiëntinformatie in zorgstellingen of cliëntgegevens binnen de juridische dienstverlening. Maar het kan voor iedere organisatie die met gevoelige data werkt of extra veiligheid wil creëren, de perfecte oplossing zijn.

Ook kun je aanvullend bewustwordingstrainingen van Proofpoint voor medewerkers af te nemen, waarmee zij getraind worden op het herkennen van cyberdreigingen zoals phishing-mails.

Vragen over de diensten?

088 30 40 700

Neem contact met ons op

 

IT-werkplek in de Cloud, nu al je vragen in een e-book

 

Workplace-as-a-service: beheer inbegrepen

Wanneer je kiest voor Managed Workplace Services van i4 heb jij geen omkijken meer naar het beheer van jouw werkplekken. Dat doen wij namelijk, daarom wordt dit ook wel workplace-as-a-service genoemd. Voor een vast bedrag per maand krijg je niet alleen de benodigde software, maar ook het dagelijks beheer wordt voor je geregeld.

Wat mag je van ons verwachten? Onze beheerders zorgen ervoor dat jouw werkplekken altijd up-to-date en veilig zijn. Daarvoor maken we onder andere gebruik van Datto RMM (Remote Monitoring en Management). Hiermee kunnen we (Microsoft) updates beheren op de devices en middels scripts de uitrol van applicaties regelen. En mochten we met een gebruiker mee moeten kijken, dan kan dat met Datto ook.

Voor (periodiek) onderhoud houden wij een hybride model aan: dit doen we deels remote maar ook deels op locatie. Soms is het gewoon handiger om bepaalde handelingen fysiek uit te kunnen voeren, maar we vinden het ook belangrijk dat we af en toe ons gezicht bij jou op locatie laten zien.

Uiteraard kunnen wij je ook ondersteunen bij de installatie van devices of bij andere projecten. Hiervoor krijg je altijd een heldere kostenindicatie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Overzicht i4 Werkplek 365

Wij bieden je drie typen Managed Werkplekken aan onder de naam i4 Werkplek 365. De werkplekken zijn gebaseerd op Microsoft 365 en kunnen onderling gecombineerd worden voor een zo optimaal mogelijk aanbod voor jouw organisatie.

Voor de light-users, die geen Office-applicaties nodig hebben, bieden we de Werkplek 365 WebOnly, gebaseerd op Microsoft 365 Business Basic. De gemiddelde gebruiker zal uit de voeten kunnen met Werkplek 365 Standard, met als basis Microsoft 365 Business Premium. Het meest uitgebreide pakket krijg je met Werkplek 365, waar Microsoft 365 E3 de basis vormt.

Alle Managed Workplace pakketten zijn voorzien van basic beheer (accountbeheer), Back-up 365 en een centrale e-mail handtekening van Exclaimer, zodat elke e-mail een uniforme uitstraling krijgt, ongeacht vanaf welk device en door wie deze wordt verzonden.

Wil je de pakketten compleet maken met bijpassende apparatuur? Neem dan contact op met onze experts.