Cisco Wireless

De draadloze netwerkverbinding van de toekomst 

Steeds meer mensen maken gebruik van één of meerdere mobiele devices. De verwachting is dat ze daarop bediend worden met een snelle en stabiele draadloze internetverbinding. Voor veel organisaties is mobiliteit een grote uitdaging geworden. Een betrouwbaar, veilig en vooral schaalbaar draadloos netwerk is geen overbodige luxe meer. Zeker als je werkt vanuit de cloud. i4 ontwikkelt oplossingen op maat met de juiste dekking, snelheid en stabiliteit voor jouw organisatie. 

Jouw netwerk bepaalt jouw succes 

In iedere sector is het zichtbaar dat het gebruik van mobiele devices toeneemt. Van scholen tot winkels, elk bedrijf implementeert nieuwe innovatieve technologieën om beter te kunnen presteren of nieuwe kansen voor de organisatie te creëren. Het succes ervan valt of staat met de kwaliteit van het draadloze netwerk. 

Best-in-class Security

Veiligheid is naast snelheid en betrouwbaarheid voor veel gebruikers een belangrijke voorwaarde. De draadloze APs bieden naast snelle wifi ook geavanceerde beveiliging door onder andere geïntegreerde next-gen firewalling en Advanced Malware Protections (AMP). Omdat de routers en APs worden beheerd vanuit de cloud zijn ze snel geïnstalleerd en eenvoudig te beheren. Het visuele dashboard geeft jouw IT-afdeling mogelijkheden om geavanceerde analyses uit te voeren op het dataverkeer op en rond het netwerk. 

Razendsnel geïnstalleerd

De routers en access points zijn ontwikkeld voor optimale snelheid, dekking en gebruiksgemak. Dat gebruiksgemak begint al bij het installeren van de access points. Dat is al in 4 kleine stappen geregeld:

  • Pas de instellingen voor draadloos netwerk aan in het dashboard. 
  • Stop het access point in het stopcontact. 
  • De access points bezitten automatisch alle instellingen vanuit de cloud. 
  • De access points verbeteren het signaal door ‘self-optimize RF’ 

Ongekende performance

Naast de eenvoudige installatie onderscheiden de Meraki MR routers en access points zich door het gebruik van de nieuwste wifi-technologie, die bovendien absolute veiligheid van gekoppelde devices garandeert. 

  • Enterprise niveau 802.11ac Wave 2 technologie
  • Multi-user MIMO en geïntegreerde beamforming binnen 1 netwerk
  • Multigigabit ethernet voor 2,5 Gbps op 1 kabel
  • Continue scanning op en bescherming tegen bedreigingen
  • Automatische configuratie van RF-instellingen

Vragen over de diensten?

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Cloud-hosted dashboard 

Een van de grootste voordelen van Meraki is het Meraki Dashboard. Hierdoor heeft u geen kostbare controller meer nodig waarmee u de access points en routers configureert en beheert. Zeker wanneer u slechts vijf tot tien access points op locatie hebt hangen is zo’n controller vaak een grote investering. Via je browser krijg je toegang tot het Meraki Dashboard, waarin je het volledige beheer van al jouw Meraki apparatuur kunt regelen. 

Schaalbaar en flexibel 

De mogelijkheid om een bedrijf te kunnen uitbreiden is voor veel ondernemers wenselijk. Daarom zoeken zij naar een netwerkoplossing die schaalbaar is. Meraki groeit met u mee. In enkele eenvoudige stappen kunt u in het Meraki Dashboard extra access points aan jouw netwerk toevoegen. Laat jouw heatmap zien dat er op bepaalde plekken een slechte wifi-dekking is?  “Je hebt binnen een paar minuten een extra access point geplaatst.” De schaalbaarheid die Meraki je biedt maakt jouw bedrijfsnetwerk ongekend flexibel. Gaat jouw bedrijf groeien of krimpen? Jouw Meraki netwerk is er al op voorbereid! 

Download ons e-book over Software-Defined Networking een slimme oplossing zonder complex beheer.

Network as a Service

Geen zin in een voorinvestering, maar wil je wel direct gebruik maken van de Cisco Meraki apparatuur? i4 levert oplossingen voor een vast bedrag in de maand. Je betaalt voor het gebruik, niet voor het bezit. Gaat er iets kapot dan vervangen we het direct.

Netwerkbeheer

Voor een vast bedrag in de maand kunnen we je ondersteuning bieden bij het beheer van jouw netwerk. Er zit altijd een gecertificeerd team van engineers voor je klaar die uw netwerk proactief in de gaten houden. Zo weet je zeker dat jouw eigen netwerk in handen is van experts en maak je optimaal gebruik van de functionaliteiten die deze oplossing biedt.

Ondersteuning bij Onboarding

i4 heeft jaren ervaring met het samenstellen van Cisco Meraki oplossingen in diverse branches. We kunnen je ondersteunen bij het uitrollen en configureren van jouw oplossing. Zo gaat de slimme apparatuur ook echt slim voor je werken.

Naar Managed Networking Services