Cisco SD-WAN, Software-defined WAN features voor alle MX Security Appliances 

Software-defined WAN is een nieuwe aanpak voor network connectivity waarmee je de operationele kosten verlaagt en beter gebruik maakt van jouw beschikbare middelen bij multi-site deployments. Door deze aanpak zijn netwerk administrators in staat om de bandbreedte efficiënter te benutten en zijn zo verzekert van het hoogst mogelijke performance level voor bedrijfskritische applicaties zonder te besparen op beveiliging of dataprivacy.

Waarom kiezen voor SD-WAN?

De werkdruk van IT’ers ligt onder druk. Er moet steeds meer gedaan worden met minder. Men opent bijvoorbeeld steeds meer locaties met steeds meer clients, maar het IT-team en het budget blijft hetzelfde. Toch verwacht men dezelfde veiligheid en betrouwbaarheid als daarvoor. De hoge kosten voor enterprise WAN connectivity, support en personeel in combinatie met het groeiende aantal bandbreedte-vretende streaming applicaties en cloud-based software dwingt veel netwerkbeheerders om te zoeken naar een alternatieve oplossing.

Met SD-WAN kan je verschillende bedrijfsnetwerken koppelen via VPN

Met SD-WAN kan je verschillende bedrijfsnetwerken koppelen via VPN. Zo ontstaat er een netwerk met de betrouwbaarheid die je zou kunnen kennen van Multi Protocol Label Switching (MPLS). Het netwerk maakt gebruik van meerdere uplinks met load balancing voor een stabiele verbinding, intelligent path control zodat alle infrastructuur evenredig wordt benut en automatic failover bij een defect of verstoring van een of meerdere appliances in het netwerk.

Vragen over de diensten?

Download de brochure of neem contact met ons op

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Transport Independence Transport onafhankelijk Meraki Auto VPN

Eenvoudig te configureren IPsec-overlay met Meraki Auto VPN en verkeersdistributie via meerdere paden (internet, mobiel, MPLS) met ingebouwde load balancing en automatische failover-mogelijkheden.

Dual-Active VPN uplinks

Naast het ondersteunen van Dual WAN uplinks en automatic VPN failover, heeft de MX ook de mogelijkheid om meerdere VPN-tunnels te bouwen die gelijktijdig actief zijn op beide uplinks, ongeacht of dit internet- of MPLS-verbindingen zijn. Verkeer kan worden uitgebalanceerd om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare bandbreedte.

Dual-active VPN uplinks

Application Optimization

  • Gecentraliseerd zicht en controle over het gehele netwerk
  • QoS en bandbreedtebeheer met Meraki traffic shaping

Policy-based Routing (PbR)

De PbR functionaliteit stelt netwerkbeheerder in staat om verkeer toe te wijzen aan een specifiek VPN path, gebaseerd op criteria zoals traffic protocol, source, destination of applicatie.

Intelligent Path Control intelligent path control en policy-based routing

  • Policy-based Routing: Path toegewezen op basis van bron, bestemming of toepassing
  • Dynamic path selection: Traffic Path gekozen per applicatie op basis van loss, latency en jitter

Secure Connectivity secure connectivity schaalbare VPN oplossing

  • Intuïtieve, schaalbare VPN-oplossing om gemakkelijk externe sites te verbinden (Auto VPN)
  • AES-encryptie om data privacy te waarborgen

Dynamic path selection

Dynamic path selection stelt netwerkbeheerders in staat om performance thresholds in te stellen voor verschillende typen dataverkeer. Op die manier ben je er zeker van dat bedrijfskritische applicaties en gegevens altijd het beste path gebruiken op basis van loss, latency en jitter op de aanwezige VPN tunnels.

Download ons e-book over Software-Defined Networking een slimme oplossing zonder complex beheer.

Network as a Service

Geen zin in een voorinvestering, maar wil je wel direct gebruik maken van de Cisco Meraki apparatuur? i4 levert oplossingen voor een vast bedrag in de maand. Je betaalt voor het gebruik, niet voor het bezit. Gaat er iets kapot dan vervangen we het direct.

Netwerkbeheer

Voor een vast bedrag in de maand kunnen we je ondersteuning bieden bij het beheer van jouw netwerk. Er zit altijd een gecertificeerd team van engineers voor je klaar die uw netwerk proactief in de gaten houden. Zo weet je zeker dat jouw eigen netwerk in handen is van experts en maak je optimaal gebruik van de functionaliteiten die deze oplossing biedt.

Ondersteuning bij Onboarding

i4 heeft jaren ervaring met het samenstellen van Cisco Meraki oplossingen in diverse branches. We kunnen je ondersteunen bij het uitrollen en configureren van jouw oplossing. Zo gaat de slimme apparatuur ook echt slim voor je werken.

Naar Managed Networking Services