Managed Networking Services

Network as as Service, powered by i4

Laat het netwerk meegroeien met de business

Met de Managed Networking Services van i4 focus je op netwerk-oplossingen met voorspelbare kosten en zonder voorinvestering. Als preferred partner van Cisco halen we het beste uit uw netwerkapparatuur. Wij hebben de ervaring en expertise om Cisco-oplossingen voor je te installeren en te beheren.

i4 verzorgt de implementatie en configuratie van jouw netwerkoplossing. Wij nemen de complexiteit in het beheer weg, waardoor je geen risico op downtime of imago-schade hebt. Met de Managed Networking Services van i4 garanderen wij dat Cisco Meraki slim werkt voor jouw organisatie.

Managed Networking zonder voorinvestering

Door middel van Network as a Service stellen we je in staat om voor een vast bedrag per maand gebruik te maken van een Next-Generation Cloud-Managed netwerk oplossingen. Het beheer, aanschaf en installatie regelen wij, waardoor jij je kunt focussen op het ondersteunen van je business.

Het samenstellen van netwerkoplossingen voor verschillende branches is onze expertise. Wil je de Managed Networking Services van i4 direct voor je laten werken, maar geen voorinvestering doen? i4 levert je de oplossing voor een vast maandbedrag. Betaal voor gebruik, niet voor bezit.

Bij een storing helpen we je direct en vervangen we jouw defecte apparatuur. Het vaste maandbedrag geldt ook voor beheer van het bestaande netwerk. Ons professionele, gecertificeerde team houdt jouw netwerk 24/7 in de gaten. Jouw netwerk is in goede handen en je maakt optimaal gebruik van alle functionaliteiten.


Cisco SD-WAN, Software-defined WAN features voor alle MX Security Appliances

Software-defined WAN is een nieuwe aanpak voor network connectivity waarmee u de operationele kosten verlaagt en beter gebruik maakt van uw beschikbare middelen bij multi-site deployments. Door deze aanpak zijn netwerk administrators in staat om de bandbreedte efficiënter te benutten en zijn zo verzekerd van het hoogst mogelijke performance level voor bedrijfskritische applicaties zonder te besparen op beveiliging of dataprivacy.

Waarom kiezen voor SD-WAN?

De werkdruk van IT’ers ligt onder druk. Er moet steeds meer gedaan worden met minder. Men opent bijvoorbeeld steeds meer locaties met steeds meer clients, maar het IT-team en het budget blijft hetzelfde. Toch verwacht men dezelfde veiligheid en betrouwbaarheid als daarvoor. De hoge kosten voor enterprise WAN connectivity, support en personeel in combinatie met het groeiende aantal bandbreedte-vretende streaming-applicaties en cloud-based software dwingt veel netwerkbeheerders om te zoeken naar een alternatieve oplossing.

Met SD-WAN kunt u verschillende bedrijfsnetwerken koppelen via VPN. Zo ontstaat er een netwerk met de betrouwbaarheid die u zou kunnen kennen van Multi Protocol Label Switching (MPLS). Het netwerk maakt gebruik van meerdere uplinks met load balancing voor een stabiele verbinding, intelligent path control zodat alle infrastructuur evenredig wordt benut en automatic failover bij een defect of verstoring van een of meerdere appliances in het netwerk.

 

New call-to-action

Transport Independence

Eenvoudig te configureren IPsec-overlay met Meraki Auto VPN en verkeersdistributie via meerdere paden (internet, mobiel, MPLS) met ingebouwde load balancing en automatische failover-mogelijkheden.

Dual-Active VPN uplinks

Naast het ondersteunen van Dual WAN uplinks en automatic VPN failover, heeft de MX ook de mogelijkheid om meerdere VPN-tunnels te bouwen die gelijktijdig actief zijn op beide uplinks, ongeacht of dit internet- of MPLS-verbindingen zijn. Verkeer kan worden uitgebalanceerd om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare bandbreedte.

Application Optimization

 • Gecentraliseerd zicht en controle over het gehele netwerk
 • QoS en bandbreedtebeheer met Meraki traffic shaping

Policy-based Routing (PbR)

De PbR functionaliteit stelt de netwerkbeheerder in staat om verkeer toe te wijzen aan een specifiek VPN path, gebaseerd op verschillende criteria.

Intelligent Path Control

 • Policy-based Routing: Path toegewezen op basis van bron, bestemming of toepassing
 • Dynamic path selection: Traffic Path gekozen per applicatie op basis van loss, latency en jitter

Secure Connectivity

 • Intuïtieve, schaalbare VPN-oplossing om gemakkelijk externe sites te verbinden (Auto VPN)
 • AES-encryptie om data privacy te waarborgen

Dynamic path selection

Dynamic path selection stelt netwerkbeheerders in staat om performance thresholds in te stellen voor verschillende typen dataverkeer. Op die manier bent u er zeker van dat bedrijfskritische applicaties en gegevens altijd het beste path gebruiken op basis van loss, latency en jitter op de aanwezige VPN-tunnels.

Lees in ons gratis E-Book hoe je SDN laat werken voor jouw organisatie

Download ons E-Book hier

Cisco Cloud Managed Switches

Cisco switches bieden prestaties, true zero-touch cloud-provisioning, netwerkzichtbaarheid en remote troubleshooting voor installaties van elk formaat.

Eenvoudig en Krachtig

De Access en Aggregation Layer Switches van Cisco vormen de backbone voor netwerken van elke omvang. Een elegante, intuïtieve beheerservaring wordt gecombineerd met veilige, schaalbare en robuuste prestaties.

Eenvoudig te implementeren, beheren en troubleshooten

Met echte zero touch-voorzieningen kunnen Cisco switches vooraf worden ingesteld en volledig vanuit een webbrowser worden geconfigureerd. De managementervaring van Cisco versnelt en vereenvoudigt het werk van de netwerkbeheerder.

Het troubleshooten van netwerkproblemen, vooral op externe locaties, kan de kosten van het uitvoeren van deze bedrijfskritieke service aanzienlijk verhogen. Cisco switches bieden baanbrekende tools voor remote troubleshooting, zodat schaalvergroting van een Cisco netwerk niet hoeft te betekenen dat het netwerk complexer wordt.

Access en Aggregation Layer Switches van Cisco

High Performance en Flexibel

Cisco switches bieden de essentiële functies voor het bouwen van krachtige netwerken die kunnen helpen naadloze netwerkservices te onderhouden. Multigigabit Ethernet benut de bestaande infrastructuur beter waardoor een groter internetabonnement niet per se nodig is. Switches kunnen fysiek worden gestapeld via speciale razendsnelle bekabeling en cross-stack link aggregation die wordt gebruikt om een flexibele verbinding met de netwerkkern tot stand te brengen met behulp van alle beschikbare bandbreedte. Versterk uw netwerk met IP-gateway-redundantie of krachtige dynamische routering met OSPF.

Cisco switches

Configureer duizenden poorten tegelijk

Cisco was een pionier in het concept van Virtual Stacking, waardoor het beheer van tot wel duizenden poorten tegelijkertijd mogelijk werd, ongeacht de fysieke locatie van schakelaars. Kies gewoon een gemeenschappelijk kenmerk, zoals bijvoorbeeld de tag “VoIP”, zoek op die tag en bewerk vervolgens elke poort om instellingen aan te passen die geschikt zijn voor IP-telefonie, zoals Voice VLAN of PoE.

Features van Cisco

Cisco cloud-managed switches bevatten functies voor het stroomlijnen van het werk van de netwerkingenieur, van implementatie tot beveiliging en troubleshooting.

 • Multigigabit Ethernet – Zorg voor de hogere performance door de nieuwste access points over de bestaande bekabeling
 • Flexible Stacking – Configureer tegelijkertijd duizenden poorten over standalone en fysiek gestapelde switches, ongeacht de locatie
 • Layer 7 Visibility- Met Cisco switches is het eenvoudig in te zien hoe waardevolle netwerkbronnen worden gebruikt
 • Layer 3 scalability – Bouw grote, veerkrachtige netwerken met behulp van dynamische routeringsprotocollen en warm spare technology
 • Voice & Video QoS – Geef Latency-gevoelige applicaties de prioriteit en de bandbreedte die ze verdienen met configureerbare QoS
 • Network Topology – Bekijk in real-time naar de apparaten en hun verbindingen in uw netwerk en controleer zo live de health van het gehele netwerk
 • Remote Live Tools – Identificeer en corrigeer netwerkproblemen meet de Remote Live Tools van afstand
 • Enterprise Security – Bescherm het bekabelde netwerk tegen zowel externe als interne bedreigingen

Cisco Wireless

Steeds meer mensen maken gebruik van één of meerdere mobiele devices. De verwachting is dat ze daarop bediend worden met een snelle en stabiele draadloze internetverbinding. Voor veel organisaties is mobiliteit een grote uitdaging geworden. Een betrouwbaar, veilig en vooral schaalbaar draadloos netwerk is geen overbodige luxe meer. Zeker als je werkt vanuit de cloud. i4 ontwikkelt oplossingen op maat met de juiste dekking, snelheid en stabiliteit voor jouw organisatie.

Jouw netwerk bepaalt jouw succes

In iedere sector is het zichtbaar dat het gebruik van mobiele devices toeneemt. Van scholen tot winkels, elk bedrijf implementeert nieuwe innovatieve technologieën om beter te kunnen presteren of nieuwe kansen voor de organisatie te creëren. Het succes ervan valt of staat met de kwaliteit van het draadloze netwerk.

Best-in-class Security

Veiligheid is naast snelheid en betrouwbaarheid voor veel gebruikers een belangrijke voorwaarde. De draadloze Access Points bieden naast snelle wifi ook geavanceerde beveiliging door onder andere geïntegreerde next-gen firewalling en Advanced Malware Protections (AMP). Omdat de routers en Access Points worden beheerd vanuit de cloud zijn ze snel geïnstalleerd en eenvoudig te beheren. Het visuele dashboard geeft uw IT-afdeling mogelijkheden om geavanceerde analyses uit te voeren op het dataverkeer op en rond het netwerk.

Razendsnel geïnstalleerd

De routers en access points zijn ontwikkeld voor optimale snelheid, dekking en gebruiksgemak. Dat gebruiksgemak begint al bij het installeren van de access points. Dat is al in 4 kleine stappen geregeld:

 • Pas de instellingen voor draadloos netwerk aan in het dashboard
 • Stop het access point in het stopcontact
 • De access points bezitten automatisch alle instellingen vanuit de cloud
 • De access points verbeteren het signaal door ‘self-optimize RF’

Network as a Service

Geen zin in een voorinvestering, maar wil je wel direct gebruik maken van de Cisco Meraki apparatuur? i4 levert oplossingen voor een vast bedrag in de maand. Je betaalt voor het gebruik, niet voor het bezit. Gaat er iets kapot dan vervangen we het direct.

Netwerkbeheer

Voor een vast bedrag in de maand kunnen we je ondersteuning bieden bij het beheer van jouw netwerk. Er zit altijd een gecertificeerd team van engineers voor je klaar die jouw netwerk proactief in de gaten houden. Zo weet je zeker dat jouw eigen netwerk in handen is van experts en maak je optimaal gebruik van de functionaliteiten die deze oplossing biedt.

Ondersteuning bij Onboarding

i4 heeft jaren ervaring met het samenstellen van Cisco Meraki oplossingen in diverse branches. We kunnen je ondersteunen bij het uitrollen en configureren van jouw oplossing. Zo gaat de slimme apparatuur ook echt slim voor je werken.


Lees in ons gratis E-Book hoe je SDN laat werken voor jouw organisatie

Download ons E-Book hier