Managed Networking Services

Network as a Service, powered by i4

Laat het netwerk meegroeien met de business

Het is wellicht het minst zichtbare deel van de ICT-infrastructuur maar tegelijkertijd speelt het wel een cruciale rol: het bedrijfsnetwerk. Het bedrijfsnetwerk is het kloppende hart dat connectiviteit levert tussen gebruikers en applicaties, zowel binnen de bedrijfsmuren als daarbuiten. Geen enkele organisatie kan zonder en daarom moet het gewoon altijd goed geregeld zijn.

i4 is jouw partner voor alle networking diensten voor jouw organisatie. We bieden jou een bedrijfsnetwerk aan dat past bij jouw organisatie. Van compleet beheerd tot volledig op maat: onze experts inventariseren wat jij nodig hebt en bieden je met onze Managed Networking Services een passende oplossing aan. Networking as a service bij i4 voor een vast bedrag per maand.

Uiteraard is een bedrijfsnetwerk niets zonder adequate security. Daarom kijken wij altijd naar het complete plaatje en integreren de networking services naadloos met de security services.

Networking oplossingen passend bij jouw wensen en eisen

Zoveel organisaties, zoveel netwerken. Elke organisatie heeft andere behoeften als het aankomt op networking en connectivity. Networking oplossingen zijn in de basis onder te verdelen in deze opties:

  • Klassieke bedrijfsnetwerken waarbij gebruik gemaakt wordt van traditionele apparatuur als switches en routers. Voor monitoring is extra software benodigd.
  • Cloudbased networking is de ideale oplossing voor iedere organisatie die een goed en stabiel bedrijfsnetwerk nodig heeft wat eenvoudig te beheren is, zonder al te veel specifieke wensen en eisen.
  • Datacenter Networking is de meest geavanceerde oplossing die vooral geschikt is voor organisaties met erg specifieke behoeftes die gebruikmaken van datacenteroplossingen. Dit wordt ook wel SDLAN genoemd en het netwerk wordt hierbij aangestuurd vanuit software in het datacenter.

Een andere term die in deze context gebruikt wordt, is enterprise networking. Dit is niet hetzelfde als datacenter networking, al hebben we het ook hier over bedrijfsnetwerken die opgezet worden met specifieke wensen en eisen van een organisatie. Een enterprise networking-oplossing wordt helemaal op maat samengesteld door specialisten en kan naar wens worden ingevuld.

Lees hier meer over enterprise networking

 

 

Managed Networking Services in SNOC

i4 maakt voor de managed diensten gebruikt van een eigen Security & Network Operations Center, het SNOC. Hier zitten de experts die continu de infrastructuur en data van onze klanten monitoren, bewaken en beveiligen. Het is met recht ons zenuwcenter, hier houden wij jouw netwerk in de gaten en zorgen dat jij gewoon kunt werken.

De diensten uit het SNOC worden samen met jou afgestemd: wat wil jij zelf doen en wat gaan wij voor jou doen? Denk aan dagelijks beheer, capaciteitsmanagement of calamiteitenmanagement: we kunnen het allemaal voor je regelen maar je kunt het ook (deels) zelf doen.

Lees hier meer over onze SNOC

 

 

Vragen over Networking?

Neem contact op met onze IT professionals

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Draadloze netwerken

Voor medewerkers lijkt het vanzelfsprekend: draadloos kunnen werken. Toch is dit voor veel organisaties een grote uitdaging, want naadloze draadloze connectiviteit bieden aan medewerkers, die ook nog eens veilig is, is niet zomaar gedaan.

Met de hardware en software van Cisco voor wireless networking wordt het wel eenvoudiger om dit te realiseren. De hardware, zoals access points en controllers, werken naadloos samen met software om ze te beheren. Cisco DNA software biedt diverse mogelijkheden voor beheer, zoals het opsporen en stoppen van gevaren, het automatiseren van workflows en het verkrijgen van nuttige inzichten. Cisco DNA kun je helemaal zo samenstellen dat het aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wil je écht de beste ervaring voor jouw organisatie en de medewerkers? Cisco biedt als enige apparatuur geschikt voor de nieuwste standaard: Wifi 6. Deze apparatuur vind je bij jouw Cisco Meraki Professionals van i4.

Lees hier meer over draadloze netwerken

 

 

Het nieuwe networking

Een netwerk is vandaag de dag meer dan een internetverbinding, een router met access points, (managed) switches en een VPN-tunnel. Het is dé levenslijn van jouw business, zonder wordt het lastig werken. Hoe we werken, is de afgelopen jaren drastisch veranderd, het nieuwe werken biedt de flexibiliteit die jouw medewerkers nodig hebben.

Dit betekent ook dat we networking en connectiviteit op een andere manier moeten gaan invullen, om dit nieuwe werken te faciliteren en tegelijkertijd veilig te kunnen blijven werken. Het nieuwe networking realiseren wij met veelal oplossingen van Cisco Meraki, zoals:

Lees hier meer over moderne networking met Cisco

 

Meer weten over Software-defined networking als een slimme netwerkoplossing?

 

Download ons E-Book hier

Networking as a Service

Een netwerk wat bij jouw organisatie past voor een vast bedrag per maand? Dat is Networking as a Service van i4. Hiermee kun jij gebruikmaken van een Next-Generation cloudbased netwerk, aangepast aan jouw behoeften. Enkele voordelen voor jou:

  • Betalen voor wat je gebruikt, niet wat je bezit
  • Direct hulp bij een storing
  • Vervanging van defecte apparatuur
  • Ook mogelijk voor beheer van bestaande netwerken
  • Jouw netwerk in handen van een professioneel team

Netwerkbeheer

Voor een vast bedrag in de maand kunnen we je ondersteuning bieden bij het beheer van jouw netwerk. Er zit altijd een gecertificeerd team van engineers voor je klaar die jouw netwerk proactief in de gaten houden. Zo weet je zeker dat jouw eigen netwerk in handen is van experts en maak je optimaal gebruik van de functionaliteiten die deze oplossing biedt.

Ondersteuning bij Onboarding

i4 heeft jaren ervaring met het samenstellen van Cisco Meraki oplossingen in diverse branches. We kunnen je ondersteunen bij het uitrollen en configureren van jouw oplossing. Zo gaat de slimme apparatuur ook echt slim voor je werken.

Wil jij jouw ideale netwerkoplossing samenstellen? Neem dan contact op met onze experts!