Beveilig je bedrijfsnetwerk met een Cisco Meraki Firewall

Beveiliging van je bedrijfsnetwerken doe je op veel niveaus: van identiteitsbeveiliging van medewerkers en beveiliging van endpoints tot geavanceerde cloud security. Maar het is minstens net zo belangrijk om directe aanvallen op je bedrijfsnetwerk te voorkomen. Voorheen was het voldoende om hosts en poorten te beveiligen, dat is echter niet langer het geval.

Vanuit onze Managed Security Services adviseren wij dan ook om te kiezen voor een Next Gen (Next Generation) Firewall. Wij werken daarvoor graag met een Cisco Meraki Firewall.

Up-to-date beveiliging van jouw netwerk

Van een firewall mag je minimaal verwachten dat deze jouw netwerk beschermt tegen aanvallen van buitenaf en ongewenste ‘bezoekers’. Cisco Meraki Firewalls maken gebruik van inbreukdetectie en -preventie op basis van de technieken van Sourcefire’s Snort. Dit is de meest gebruikte technologie ter wereld voor het voorkomen en detecteren van netwerkaanvallen.

Hiervoor maakt de firewall gebruik van een combinatie van gebruikerskenmerken, protocollen en afwijkingen, waarmee een waterdichte beveiliging van het netwerk wordt gecreëerd. Via het Cisco Meraki cloudplatform wordt de beveiliging up-to-date gehouden, door onder andere de nieuwste gebruikerskenmerken bij te werken.

Vragen over Security?

Download de brochure of neem contact met ons op

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Security op alle lagen in je netwerk

De Cisco Meraki Firewall integreert naadloos met andere security-oplossingen van Cisco, waarop onze diensten in het SNOC onder andere gebaseerd zijn. Inzicht wordt verkregen via het Meraki Dashboard, waarop alle switches, verbindingen en apparaten te zien zijn. Zo kan men zien wie er op een netwerk zit, op welke locatie en apparaat en geeft het dashboard duidelijkheid in het surfgedrag van de personen binnen het netwerk. Als beheerder krijg je de volledige controle over gebruikers, inhoud en toepassingen op het netwerk, voor een optimale beveiliging van alle (bedrijfs)informatie.

Hiervoor maakt de firewall gebruik van dataverwerking op het netwerkverkeer in alle lagen van het netwerk; met geavanceerde technologie worden alle activiteiten geïdentificeerd. Vervolgens wordt data gecategoriseerd en kan een toegangscontrolebeleid worden afgedwongen. Zo kan bijvoorbeeld Netflix geblokkeerd worden en videobellen prioriteit krijgen op het netwerk.

Verder houd je als organisatie controle op alles wat afwijkend, ontwijkend of versleuteld is, zoals peer-to-peer-toepassingen die met traditionele firewalls niet beheerd kunnen worden. De Cisco Meraki Firewall is daarvoor opgenomen in alle (draadloze) toegangspunten en beveiligingsapparatuur, zodat het je gehele netwerk beschermt.

Wil je meer weten over hoe een Next Gen Firewall van Cisco Meraki voor jouw organisatie het verschil kan maken? En hoe dit past in jouw beveiligingsstrategie? Wij denken graag met je mee, neem daarvoor contact met ons op!

Terug naar Managed Security Services