Een modern datacenter met Cisco Intersight en Hyperflex

Cisco is al jaren voorloper op het gebied van moderne datacenterdiensten. Van fysieke servers met Hyperflex tot een modern beheerplatform met Intersight: alles wat jij nodig hebt om jouw IT-processen in te richten, te stroomlijnen en te beheren zonder dat het je onnodig veel tijd kost.

Voorbereid op de toekomst met een modern datacenter

De huidige tijd vraagt om een andere manier waarop we tegen IT-processen aankijken. In een 24/7 economie sta je altijd aan. Om de perfecte digitale beleving te bieden, moeten applicaties, data, gebruikers, infrastructuur én IT-teams verbonden zijn. Waar ze zich ook bevinden.

Altijd aanstaan: het levert IT-teams kopzorgen op. 43% van de organisaties wil wekelijks, of vaker, wijzigingen door kunnen voeren en diensten in no-time herstellen.

De veranderingen die je daarvoor in gang moet zetten, zijn:

 • Vereenvoudigen en samenbrengen van processen met veilig beheer in de cloud
 • Artificial Intelligence processen inzetten om performance te borgen, kosten te reduceren en risico’s te vermijden
 • Dienstverlening versnellen en ontwikkelaars ondersteunen met een open framework

Om je IT-beheerders te ondersteunen in deze processen, zonder het complexer te maken, zijn er gelukkig moderne middelen die het proces zelfs eenvoudiger maken. Een toolset die in staat is alle infrastructuur, workloads en applicaties te beheren, ongeacht waar ze draaien. Die zich aanpast aan jouw veranderende wensen en doelen. Dat is Cisco Intersight.

On premises, hybride en cloudworkloads efficiënt beheren met Cisco Intersight

Intersight is geen tool maar een compleet platform. Het stelt jou in staat om je gehele IT-landschap van infrastructuur, workloads en applicaties te beheren op één plek. Daarbij maakt het niet uit of het om on premises of zelfs bare-metal installaties gaat, om cloudworkloads of, in de meeste gevallen, om hybride vormen. Intersight brengt het beheer allemaal samen in één platform.

Intersight bestaat uit een modulair systeem van diensten die applicaties samenbrengen met infrastructuur en workloads. Het biedt inzicht en beheer zodat je zonder moeite iedereen een ongeëvenaarde ervaring kunt bieden en tegelijkertijd organisatiedoelen kunt behalen. Je houdt de kosten onder controle zonder dat je inlevert aan gebruikservaring.

De experts van i4 zijn ervaren in het inzetten van Cisco Intersight. Wil je direct meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vragen over Cisco Intersight?

 

088 30 40 700

Neem contact met ons op

Cisco Intersight Services

Cisco Intersight bestaat uit de volgende componenten, die modulair in te zetten zijn:

 • Intersight Cloud Orchestrator: standaardiseer en automatiseer workflows voor applicatiebeheer
 • Intersight Workload Optimizer: beheer resources voor applicaties realtime voor de beste balans tussen kosten en prestaties
 • Intersight Terraform Services: breidt de Orchestrator uit met de Terraform diensten dankzij de integratie van Infrastructure as Code (IaS)
 • Intersight Virualization Services: virtual machines on premises en in de cloud uitrollen en beheren
 • Intersight Kubernetes Services: voor geautomatiseerd uitrollen en beheren van Kubernetes workloads, voor diverse hypervisors, bare metal en cloud services
 • Intersight Infrastructure Services: volledig beheer van a tot z voor Cisco datacenterproducten als UCS, Cisco Hyperflex, andere infrastructuuroplossingen en endpoints van andere leveranciers. Van uitrol en indienststelling tot monitoring, foutopsporing en statistiekverzamelingen.

Naast de standaard modulaire diensten is Cisco Intersight volledig compatibel dankzij een RESTful API. Koppel Intersight met SDKs, ITSM-platformen en dankzij Intersight Secure Connect met diverse hardware- en softwareplatformen buiten het Cisco ecosysteem. Uiteraard is Cisco Intersight ontworpen voor een naadloze integratie met Cisco diensten en hardware.

Cisco intersight platform hyperflex

Vereenvoudig beheer met één enkel geïntegreerd cloudplatform

Cisco Intersight biedt organisaties de mogelijkheid om hun complete infrastructuur, applicaties en workloads te beheren op één plek. Doordat dit in de cloud aangeboden wordt, is het altijd en overal beschikbaar, voor iedereen die dat nodig heeft. Dit maakt samenwerken, op afstand, eenvoudiger dan ooit.

Het maakt het levenscyclusmanagement van datacentercomponenten als Cisco UCS, Hyperflex en andere infrastructuuroplossingen gemakkelijk. Maar ook Kubernetes en multicloud-omgevingen worden ondersteund, zodat het beheer van workloads en applicaties niet meer afhankelijk is van de locatie waar deze draaien.

Door gebruik te maken van standaard in te richten workflows, is de uitrol en configuratie van infrastructuur of applicaties in no time gedaan. Het biedt IT-beheerders de mogelijkheid om tijd te besparen die zij kunnen inzetten voor andere zaken. En dat zonder dat je als organisatie inlevert op compliance, veiligheid en governance.

Cisco Intersight helpt je om je IT-processen te optimaliseren. Hierdoor kun je kosten besparen zonder dat er wordt ingeleverd op performance van de applicaties. Je kunt dit op alle lagen van de infrastructuur doen en het maakt hierbij wederom niet uit waar de workloads of applicaties draaien.  Intersight maakt hiervoor gebruik van data en analyses die je als mens nooit zou kunnen bijhouden.

Cisco Intersight is verkrijgbaar in drie verschillende varianten, afhankelijk van je wensen en behoeften. Benieuwd welke variant bij jouw organisatie past? Onze experts gaan graag het gesprek met je aan.

De kracht van Cisco Hyperflex: flexibele infrastructuur voor hybride processen

Cisco Hyperflex biedt hardware voor een hyperconverged infrastructuur (HCI). Het is de flexibele oplossing voor hybride processen binnen jouw organisatie.

De stack bestaat uit verschillende nodes:

 • Hybride nodes
 • All Flash & All NVMe nodes
 • Compute-only nodes

Daarnaast heeft Hyperflex twee typen Edges voor externe en nevenvestigingen.

Het inzetten van Cisco Hyperflex biedt organisaties de volgende voordelen:

1. Consistente prestaties
2. Een flexibel platform voor multicloud
3. Mogelijkheid voor verschillende hypervisors zonder in te leveren op prestaties
4. Naadloze integratie met Cisco Intersight

Wil jij meer weten over Cisco Hyperflex en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met onze experts, zij bespreken de mogelijkheden graag met jou!