Kindergarden Cisco Meraki Netwerk

Met deze club gaan wij onze ambitie waarmaken.
Kindergarden Nederland

Kindergarden en Cisco Meraki Netwerk.

Kindergarden is een professionele organisatie voor kinderopvang die hoogwaardige zorg biedt. In 1998 is Kindergarden gestart met één vestiging in Weesp. Inmiddels telt de organisatie 60 locaties in Nederland. Sinds 2011 maakt Kindergarden deel uit van Bright Horizons, één van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld. Dat biedt Kindergarden de mogelijkheid om te groeien. En het netwerk groeit mee. De keuze voor Kindergarden om een Cisco Meraki Netwerk te kiezen zorgt op het IT-vlak voor een overzichtelijke groei.

Cisco Meraki Full Stack

Web-based management dashboard
Cloud-managed access points (MR)
Cloud-managed access switches (MS)
Cloud-managed security appliances (MX)
Cisco Meraki Systems Manager (MDM: Mobile Device Management)

Kindergarden besluit haar netwerk in eigen beheer te nemen. Alle 60 Nederlandse locaties krijgen nieuwe routers, switches en access points. Het doel: een betere beheersbaarheid van het interne netwerk.

Tegelijkertijd speelt er een mobile device management-issue. Bij incidenten in de Verenigde Staten bij moedermaatschappij Bright Horizons is mogelijk bedrijfsinformatie op straat komen te liggen. Dit mag absoluut niet in Nederland gebeuren. Alle mobiele apparaten moeten daarom worden voorzien van MDM-software. Aan Desmond Rodgers, ICT lead bij Kindergarden, de taak om deze missie in Nederland tot een goed einde te brengen.

 

Bright Horizons had in de VS erg goede ervaringen met Cisco Meraki Full Stack”, vertelt Rodgers. “Dat was doorslaggevend in onze keuze voor deze oplossingen.

Voor een optimale integratie, besluit Rogers om bij het MDM-vraagstuk te kiezen voor de cloud-based endpoint managementoplossing van Meraki. “Systems Manager was een logische stap. Het stelt ons in staat zowel het netwerk als de devices vanuit hetzelfde portaal te beheren.”

Rodgers had meteen een goed gevoel bij i4. Binnen no-time zaten wij om tafel met een vertegenwoordiger van Cisco Nederland en i4. Als Cisco zegt ‘dit is een van onze preferred partners’, dan helpt dat natuurlijk. Ik had direct het idee: met deze club gaan wij onze ambitie waarmaken.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Kindergarden groeit gestaag, zeker sinds de overname door Bright Horizons in 2011. Wanneer er een nieuwe vestiging bijkomt, moet ook het netwerk snel kunnen opschalen.

Samen met i4 hebben we een gestandaardiseerd netwerk aangelegd, vertelt Rodgers. Zij weten inmiddels precies wat onze wensen en behoeftes zijn, waardoor we nieuwe locaties plug-and-play aan het netwerk kunnen toevoegen.

Zichtbaarheid en controle

Dankzij Cisco’s hardware en de expertise van i4, heeft Rodgers 24/7 inzicht in het netwerk. Behalve de Full Stack-oplossing, heeft ook Cisco Meraki Systems Manager zich inmiddels bewezen.

We hebben een incident gehad waarbij een aantal iPads is gestolen. De devices konden op afstand worden gewist, waardoor we zeker wisten dat er nooit bedrijfsinformatie op straat is komen te liggen. Dan zie je dat je plan bewaarheid wordt en dat is gaaf. Dankzij de rapportagefunctie van Meraki kan bovendien worden bewezen dat Kindergarden ook compliant is.

 

Alle plannen die we eind vorig jaar gemaakt hebben, zijn op tijd en binnen het budget gerealiseerd”, vertelt Rodgers. “Daar heeft i4 een belangrijke rol in gespeeld.

Ben je benieuwd wat i4 voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees hier meer over onze Managed Networking Services of neem contact op met onze Meraki professionals

Naar Managed Networking Services